Bezejmenní hrdinové ve tmách
Anotace: byli mými hrdiny a stále jsou, zapsáni v kusu každého nádechu a výdechu
Oni byli mými hrdiny v modrých tmách
Kdy se kulky vyhýbaly náhodám
Byli noční můry a přízraky v potrhaných košilích
Byli kusy ideálů se zarostlými tvářemi
U pasu blýskavice
A veškerá svoboda vepsaná do nohou
Táhla dolů
Do vlhkého mechu na krajích silnic
Rozbořených mostů
Vypálených vesnic
A stromů, kde si kluci hráli na datla
Momenty překvapení se počítaly na hodiny
Hodiny se táhly tmavě zeleným listovím
Kde stopy vznikaly a zanikaly samovolně
Psi je sbírali do čenichů jako houby
A ony vnikaly do mozku jako rakovina
Kterou nikdy nevysmrkáš
Ani nevytlučeš uchem
Hlava na kolíku
Samotná
Bez těla pohozeného
Rozbitého
Ležícího u drátů s napětím
Pod mrtvolami páchnoucího dobytka
Byli mými hrdiny v bezesných nocích
Plakali ze strachu se nadechnout
S blýskavicí u pasu
S výkřikem ve vyschlém hrdle
Přečteno 514x
Tipy 31
Poslední tipující: Lioness, James Libustka, 11477, Dullsinea, Lukáš Rymeš, bloumej očima, Bíša, Denael, stmivani.na.lepsi.casy, lennerka, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)