Karviná
Anotace: Napsaná při čekání na zastávce-cestě jednoho podzimního večera.
Ó, temná si Karviná
je to jak má vina
světáckost ti bezmála chybí
však mé město se mi líbí
nepotřebuješ magické pozlátko
i když si špinavá jak selátko
světla ulic zde září stejně
i kdyby tě vystavili v jiném jméně
máš půvab hebkého kouře
ne smrad jak v zapadlý ďouře
kouř ohně to jest teplo domova
mě stačí málo, nemušíš být nová
v srdci tě nosím
a proto tě prosím
zůstaň svá
Komentáře (0)