Já cítil jsem

Já cítil jsem

Anotace: och já cítil jsem, když jsem umíral, och já citím když umírám... Smrtí to nekončí, a narozením nezačíná... trpí neustále

Sbírka: Rackem...

Já cítil jsem, že slábnu,
nevěděl jsem, jsem-li
v noci, či snad ve dnu…

Napínal jsem se k prasknutí,
zmítal se v křeči,
a cítil v ústech chladnutí.

A pak…

Jsem nadechl dlouze a s velkou bolestí,
v tom dechu jsem cítil vůni bylin,
rozžaté trávy, lásky..nařezaných pilin.

Ó jak…?

S neuvěřitelnou úlevou a lehkostí,
jsem se záchvěvy celého těla,
vydechl…, vydechl naposledy…

V dálce se racek zachechtal,
a ve větru zašuměl mák…
Autor L. Šebestián Borský, 30.11.2010
Přečteno 397x
Tipy 2
Poslední tipující: jvacl, Zdenek
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel