Anotace: aneb když se nedá přestat viz: http://liter.cz/Basne/310190-view.aspx
Sbírka: ..oživlé vlny..
Tak taková je hra! Lze vpojit zvěrokruh
a místo krále stojí v poli nejmíň jeden bůh!
Ty nejsi, věru, příliš skromný hráč...
Sedlo na Chiméru! A v ruce karabáč:) -S-
06.12.2010 15:09:00 | Skywalker
To Špáďa:
Tak zavel koni prrr, tak snadná ta hra není
Otevři Bestiář a nové figury si postav v okamžení
Místo pěšců Mantichory do popředí
Lidské hlavy na lvích tělech skvěle sedí
Na kraje pak místo věží Sfingy dej
Před tahem se z hádanky jim zpovídej
Místo střelců Quirinuse postavíme
Vojenství i ochranu on hrdě dříme
Za koně pak rozhodně je Kentaur v pozici
Divoký a nebezpečný, vlas má vlající
Afrodité za královnu / s tím snad souhlasíš
její vášně ku hře skvělé všemi směry křiž
A pro krále v rámci vlastních sympatií
Peruna bych pasovala, by moh´ s hromy blesky vyjít…
05.12.2010 16:12:00 | šuměnka
Tak ať hra chvíli pokračuje: Jc3,...
Nejprve sedlám koně,
bych suchý k Tobě dojel
a sníh z řas Tvých mohl setřít,
ať spatřím oči Tvoje!
Já přijel hlavně pro ně!
Než přivítáš mne vstoje,
i Ty ho z těch mých setři,
ať potkají se dvoje...
Že chodcem jsem lepším než jezdcem,
však nejsem už zdatným běžcem,
šťastně-li chci pohnout střelcem,
tak jednou musím i pěšcem...
05.12.2010 13:04:00 | Špáďa