Intoxikace zrcadly
Anotace: letošní katalog strašidel po inventuře bahna na dušedně . . .
Stíráš krev ze skla hliněnými prsty
když posloucháš
oněmělý křik černých růží
a za zdí zanikají symfonie
až příliš často.
Jde s prázdnou korunou
prodává sny po domech
turista zásvětí
anebo advokát.
Umodlen k zoufalství
probodnut kříži
času
rozdává
pozvánky na schůzku
s bouří.
Všechno je jen řeka
Všechno stéká.
Setkání chrličů slov.
Setkání na operačním stole.
Setkání v době moderního pravěku.
Tak pravděpodobné.
Oceáne,
tvé šílenství je věčné.
Věčně prorostlé doupaty
lidských zvířat
a jejich miláčků.
Hydry a minotauři
industriálního pokoje
na poličce s hračkami
vedle zrezivělých vojáčků.
Armády samovznícení.
Echolálie,
tvá něžnost spaluje vězně.
Blažená spoutanost novorozených bohů
a jejich šéfů
se zlatou krví.
Orákulum humanity.
Vesmír se stěnami plyšového slizu
a
jeho dvanáct apoštolů.
Přečteno 411x
Tipy 23
Poslední tipující: Bolder, Judita, malá slečna, micátko, fuu, Gabrielle, jedam, la loba, monyka, Dračičák, ...
Komentáře (1)
Komentujících (1)