Pohled barev
V černé nahlédl
do tmy za
vlastními víčky
V modré vykoupal
své hříchy
a unavené myšlenky
V bílé se zasnoubil
s vyšívanými pannami,
které ho popichovaly
jehlami ve svých očích
V červené vzdával
úctu paní Rot,
která krvácela, aby žila,
červeně měla dost
a růže musely také rudnout
V žluté se stal truhlíkem
z písku, v kterém rostly
pouštní rostlinky,
žadonící o polibek vláhy
jeho zlaté ruce
vyčnívaly jako
antropomorfní připomínka
jeho minulosti, jakožto
živé bytosti.....
...jeho ruce, ty samy
o sobě byly laskavé...
kdyby se neviděl v barvách
možná by přece jenom
mohl být dokonalý člověk
to ale není
nikdo, kdo dýchá
a mluví....
....třeba i jazyky
všech národů.....
protože NIC není dokonalé
a VŠECHNO je to o pohledu
...v barvách...
a všichni se vybarvujeme po svém
Přečteno 255x
Tipy 12
Poslední tipující: Gabrielle, Danga, Mbonita, Hazentla, Květka Š., Jiná
Komentáře (1)
Komentujících (1)