O peříčkách a duševní stravě
Anotace: ...tak nějak bych to nazval...;)
Z nebíčka padají peříčka
často se nám vzdalují
lidé se i bez nich radují
čarují rychlé piruety
koktavého po-poplety
s rychlým nasazením
měkkým posazením
na tváře chodců v ulici
ve vzduchu se smějící
dovádivé jako děti
ten čas nám ale letí...
...v pírkách hravých,
v láskách pravých,
u lidí starých i mladých...
bez rozdílu pohlaví
ti rošťáci sbíhaví
nás mile pobaví
a nejsou vůbec zvědaví
...jenom si u nás prostě sedí...
a lidi to netrápí, aniž to vědí
a tak si letí zase někam
v honbě za pírkem další pírko
vyhýbají se divokým řekám
a stovka jich váží jako jadýrko
...z jablíčka z Ráje
které někdo pokrájel...
jaký to hřích
Adam neskrýval smích
Eva, ta plakala
jakpak to zvrzala
...když vzala ten nůž...
kdyby tak vážil i smutek
bylo by na světě méně pláče
vytlačte z myslí zármutek
a dejte duši ať si skáče
...veselím a dobrými mravy
bez přílišné ztráty duševní stravy...
někdy i duše hladoví
po milování
po práci
..všichni v tom letíme
a nemusíme být stěhovaví ptáci...
nemusíme mít křídla
jenom vzít zobáčkem
trochu si jídla...
...a nabírat a ubírat jak chceme my...
ač nejsme pány tvorstva
i když to nekteří tvrdí
Přečteno 324x
Tipy 18
Poslední tipující: PANGÁSIUS, Gabrielle, Helena Lovecká, Psavec, Danga, labuť, Květka Š., Mbonita, Jiná, CULIKATÁ, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)