Velké číslo na scéně
Dnešní večer jsme
si pro Vás připravili
velké číslo...
říká nadšeně moderátor
dnešního večera
..obří tisícovka se
rozběhla k chtivým
návštěvníkům
po penězích,
kteří přišli shlédnout
dnešní vystoupení
nohy z kovových
padesátikorun
ruce z dvacetikorun
prsty na rukou
i na nohou z dvoukorun,
zuby z třpytivých korunek
a tělo v bankovkách
s Františkem Palackým,
který měl vážný výraz
uznávaného historika
i tolik let po své smrti
....z tohoto čísla
mluvily dějiny....
...historie národa...
a v historii všechny
národy zajímaly peníze
a Češi samozřejmě nebyli výjimkou
velké číslo skončilo rychle
a to díky návštěvníkům,
kteří Palackého oškubali
o všechno co měl na sobě
a pak, že velikáni
neumírali v bídě
Přečteno 237x
Tipy 12
Poslední tipující: Mbonita, Jiná, Danga, Helena Lovecká, Gabrielle
Komentáře (1)
Komentujících (1)