S v ý m ramenem
jsem dotknula se jeho
mužného ramene…
Mé váhy vytvořila zem
Nebe je obdařilo něhou
i silou vnímání
A obojí mi bylo k tělu vbroušené
ve stylu rozcestním
se skrytou intuicí…
Zahleděl se mi do očí
pohledem plným rouhání
když nebe šedne na podzim
a probleskne v něm plamen na sítnici
než přeskočí / a ohně nesloučí…
„ promiňte, pane
však všimla jsem si Vašich zvláštních knoflíků…
z čeho jsou vlastně vykované?
proč tvarem připomínají mi Afriku?
proč z jejich otvorů horkých dech vane?
lze skrze ně se dostat k rovníku?“
**
Chytl mě za ruku
a druhou načmáral mi přes obličej pruhy
na sebe hodil prach
a obalil nás pláštěm souzvuků
by vynořili jsme se v horkých planinách…
Na zemi objevil se stín / jeden i druhý /
Na krk mi navlík´korálky / snad z lazuritu
i na zápěstí, na kotníky /
Sám sobě zvolil malachit
co zářil v jasu večerů
v západu slunce třpytu
na tělo natřel cit
A krokem bez spěchu jsme vešli do etniky
…I do sebe. A dál do země Aferů…
01.02.2011 12:39:00 | šuměnka
naslouchám tichu
když vidím tmu
poodejdu
naokraj stínu
zimu přečkám jen negližé
blíže svému snu..
co se nesplní
dny zbarevní až v příštím...století
tak spi...Měsíci.
31.01.2011 08:09:00 | Mbonita
pohybovala jsem se neslyšně
vznášela jsem se ojíněnou travou
a okolo kotníku had samotář
ochočil si mě v Peru
daroval mi velký snář
jsou v něm opsané hvězdokupy
pak se můj pohled střetl s jeho
a nebylo třeba slov
jen malých gest
velká jsou stejně jenom jako
na efekt
povstala jsem z popela
a fénix navrátil se z cest
a mé hádě
uštklo jeho srdce
snář
vložil si ten akt
co lásky manifest
-------------
děkuji
31.01.2011 01:19:00 | Noc17
nádherná báseňka, ač dlouhá, čtena jedním dechem logické souvislosti , fakt skvoST
31.01.2011 00:25:00 | ni.va
Na můj vkus moc zdlouhavé, ale některé obraty, obrazy za to stojí. Za ně tedy tip, druhý tip za samotný volný verš. ST*.
31.01.2011 00:20:00 | Nikotin