P o č k a l si
na mé zatleskání
/ tím signálem stéká čerň antracitu
do všech malých dóz /
Došel mu inkoust v kresbě do krásy
odložil pero dál
a pokračoval dlaní
v níž mnohem víc měl citu
by výtvor přes doteky polaskal
by kresba pocítila jeho daktylos
…jako by vytušil
že kdesi nad ním tichý pozorovatel
je jeho konání...
Trhla jsem sebou / což byl jeho cíl /
Vydal se ke zdroji
/ nehmotně hmotných těl /
a šel si oklikou, zákoutím, ústraním
co se mu líbilo, klidně si osvojil
slabinám země skvěle rozuměl
za vůní vláhy slepě bezbranný
/ se zbraní k vzlínání /
a stále kreslil / máyské motivy
i indiánské vzory stínované…
Pak dlaní světlo zvláštně zakřivil
Použil jazyk Nahuatlů, by ji oživil…
A tleskl směrem do mých míst!
A já jen stekla stejně jako černý samet noci
/ i tím si byl už vlastně jist /
..že pronikne mi hrdlem zvoucím
A já si budu skrz něj číst…
01.02.2011 16:20:00 | šuměnka
Paganini se tiše směje
a ze šmitce
je luk
kentaur se jím ozdobil
neprosil se o lásku
a tu si jej odsedlala
Medusa
s copánky z hadích ocásků
hladila mu záda
a šeptala lichotky
do lodiček z dubové kůry
obzor potemněl
on se nikdy neměl otočit
za vrátky z touhy
zkameněl...
31.01.2011 11:28:00 | Noc17