Metafora*
Anotace: jen takový nápad po přečtení článku o metaforách
Prachem cest
zaváté stopy
dávnými časy gest
dýcháš
a jinovatkou rána
zdobíš
svoje copy
Amfor plná břicha
praskají
v nekonečnu ticha
v obrazce skládané
z barevných sklíček
vírem v hlavě
v beznadějích víček
brouzdalištěm fantazie
minulostí
představ abstraktních
kdy svět
si na tichou poštu hraje
v krátkých řetězcích
lineárních
Obrazce měňavosti
v tvárné neviditelnosti
staví se
racionálnímu základu
Tak v potemnělém rámu rána
tříští se
plná břicha amfor
A jen skrze řeč je aktivní
- - - - - - řeč matafor - - -
Přečteno 370x
Tipy 29
Poslední tipující: Woski, Lota, zelená víla, Denael, šuměnka, René Vulkán, hašlerka, Xantista, Helena Lovecká, Mbonita, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)