V z d a l i
jsme se okamžité slasti potěšení
a vydali se na cestu
v místo; co je / však možná taky není…
těla jsou v zeleň zahalena
sníh pod nohama pálí
schody snad z azbestu
a kniha z dlaní otevřená
šelfy a skály
nás vítají bez slůvek protestů
plujeme polem karmínových máků
a slunečník má jemné třásňoví
On dotýká se mě
a já zas jeho tokamaku
zem hledí z oblohy, obloha ze země
a ústa měsíce otázce odpoví…
náhlého dotýkání
pomalých postupů
prohlubně pevných stěn
a vroucích sond a přání
i prvních úkrytů
v kapičkách sklíček na lupu
k své Osudové symfonii / vzlétnout jak Bethoveen
v toužení k umělecké šíji
a umět struny rozeznít vně jako ve skrytu…
Kývla jsem / on věděl dobře nač
pak prsty rozetřel mi tělem vzruchů pláč
a ústy vydal se do ranních úsvitů
..do víru tantry. Rozpadu vědomí. A příze na goblén…
07.02.2011 15:25:00 | šuměnka
"vzhlédl jsem a hle
na stole váza s květinami
kniha dosud otevřená
na stránce nadepsané datem
a šálek po kávě
i s talířkem po snídani
pokryté prachem….
trochu mne to udivilo
ale nebylo to
nepřítomností života
ale naopak
jeho nepřehlédnutelnou přítomností... "
ST
02.02.2011 15:22:00 | Helena Lovecká
Písčitá mělčina
prolíná s modří očí
co do ní napadaly
na výběžky,skály,do jeskyní
zabloudily
když hledaly mé larimary tajemnství
marinero..
čelo mne až bolí tou oslnivostí
co hladí i řeže
kdeže je pravda z pramene
ramene blízkost
zakoutí v misce krému
s chutí borůvek
věk nevinosti hoří
na spláleništi
kde se tříští vlny...
02.02.2011 10:57:00 | Mbonita