..s napětím..
V y š l a jsem
na balkón
a jenom průvan odvážil se blíž
/ v chvíli, co o čase
ztratila pojem „shon“
a jemně noci zeptala se; sníš? /
Pár šifonových hadříků se roztančilo
kol mého těla větru pro radost
a mlhovina z knihovny
jen zavoněla silou
tabáku doutníku, toho, jenž byl tam host…
v ústech měl výdech dvojslovný
když zrak mu ulpěl v odhaleném místě
nabíd´mi sklenku Hennessy
načež jsem řekla; „jistě
neb nemám ráda otázky“
/ můj úsměv neznatelný byl
a podobal se recesi… /
On vzal to napětí / co vzniklo / prostě za svoje
Svět podíval se z druhé strany
prošel ty metry pokoje
příslibům smazal hrany
myšlenky propustil
by proklouzly, kam chtěly
Vykouzlil samostříl
…a uvnitř nepokoje pokojně si střelil…
Přečteno 439x
Tipy 36
Poslední tipující: Helena Lovecká, Špáďa, NikitaNikaT., ZILA78, hašlerka, Zasr. romantik, Jiná, la loba, Sisinka, Květka Š., ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)