L e t ě l a jsem na paprsku světla
a kroužila jsem bezhlavě
snad celým vesmírem
to rána zvaná Velký třesk ve chvilce svět si smetla
a mnoho jiných světů sic jsem měla v rukávě
a mnoho mlhovin jsem měla za pasem
však jistým odtržením nešlo zabránit…
v chaosu křížení byl slyšitelný křik
i silné dunění soptících artefaktů
však touha nalézt krásu specifik
mě bezúnavně hnala dál;
chci zacelit ten vzácný minerál
to rudé srdce tlukoucího dění
tu ladnost nahoty milostných aktů
ta ústa pootevřená až k políbení
to bouře vlnění a přelévání
najít to propojení cesty k druhé půli
A nadále ho chránit…
/ s citem, něhou a vůlí /
***
Nikdy mě nedohnal…
Vždycky jsem byla miliardu kilometrů před ním
/ a dvaasedmdesát miliónů vážně teď čert vem´ /
Vesmír se formoval!
Já ležela jsem na břiše
když zaslechla jsem; „zvedni
se, ať si prohlédnu záklon Tvůj v stínu cypřiše
ať otřese se zem
…ať najdu cestu do říše a námět na poém“…
14.02.2011 15:52:00 | šuměnka