Š p l h a l a
jsem po žebříku do nebes
na odvrácenou stranu Měsíce…
A naháněla svá sluneční prasátka
co utekla mi od odrazu zrcátka
které se houpalo mi na hrudi
/ a musím podotknout, že slušelo mi velice /
A ač jsem vlastně spěchala
poněvadž večer pořádal se ples
tak tuze zvláštní zvuk
mě z honitby té vybudil;
Stál zaníceně kousek od sopečných chřtánů
a přemýšlel… / Jen sem tam zaťukal
na žilkovaný shluk
Potom se chvatně otočil
/ však nevšiml si, že kolem něj vanu /
tak pokračoval dál
v luštění nerostů a žil…
Já cítila ten myšlenkový otazník
Ty oči propalující se skrze dějiny
Tu snahu pochopit koloběh, složení i vznik
Ty endogenní pochody té dané horniny
Znovu se otočil
Však já už pro tentokrát zůstala jsem stát
bych odkryla mu čas, v kterém již jednou žil
a také místa, kde žil víc než mnohokrát…
Vnímal mou auru / takový detail k potěšení
Vedli jsme hovor plný historických přehmatů;
O erupcích a zpopelnění
O asteroidech, rybách s nohama i magmatu
O fosíliích, stratigrafii a sedimentech vrásnění
I orogenezi, flyši a molasách
a schopnosti se přizpůsobit v sféře řazení
i významu či nevýznamu rozhodnosti vah…
Koukla jsem na hodinky / za chvíli byl bál...
A On by ve svém zanícení stále povídal
Tak vytáhla jsem zrcadlový diadém
který se mezi ňadry hřál
a řekla mu; „jen si ho klidně vem´
…neb až to všechno pochopíš,
tak stačí, abys zatleskal.
A hned Ti budu blíž…“
26.02.2011 17:30:00 | šuměnka
Lítám s Tebou světem virtuálních a při tom tak reálných představ...jsem z toho blázen, jak dobře na mě Tvoje kousky působí... díky! :o)
25.02.2011 12:37:00 | labuť
pane..jsou chvíle, v kterých si říkám;
"já toho chlapa miluju..."
za tohle básnění, co v mozku u něj vzniká
jsem povětrná stopařka...a právě myšlenky tu stopuju :)
25.02.2011 12:11:00 | šuměnka