POROD
Hazard splín
hrobové jezero
prvorozený klín
to bolelo.
Roztrhlo tě to
na krystalky stáří
na paprsků světlo
na sedm divů v kalendáři.
Pomačkaná jako cár
zuboženého papíru
máš perutí dar
máš životy kacířů.
Pevně v rukou
a slunce svázané do kozelce
dáš!...šanci druhou
pozor na střelce.
I na štíra
jeho bodec lstivě pálí na kůži
po něm jen v srdci díra
a pachuť žízně na růži.
Tak to bolelo
a ty stále běžíš račím krokem
holá hlava jako koleno
rok stal se prorokem.
Máš syna
silného jako dub
bude z něho král
není to tvoje vina
cumel mu kup
aby národu štěstí dal.
Přečteno 308x
Tipy 19
Poslední tipující: labuť, šuměnka, la loba, Juan Francesco de Faro, Mbonita, CULIKATÁ, zenge, Helena Lovecká, Kars, hatlapatla, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)