Někdy méně je zatraceně moc
Anotace: ...a netýká se jenom velikosti jako takové...
Nenaplněná proroctví
Božích synů skutkových podstat,
úmysly jejich jsou hádankami
myšlenek, které není dobré podceňovat...
Hovoří s lidmi,
pokud jim dovolí kázeň
milostivého slova,
pokud poruší poslušnost
jsou odmítnuti tvrdou ignorací...
Mlčenlivost Božích synů
naplňuje strach
v očích bezbranných nevěrců,
kteří nespoléhali na zázraky z nebes...
Věřili v konání
sebe samo,
nevzhlíželi k božím očím,
ty jejich se teď plní slzami,
že nedaly na Vyšší moc...
A mocné skutky
zabraňují většině lidem
k úkonům, které sami
spontánně chtějí...
Raději méně
z moci plné,
než kázat o velikosti...
...to méně je někdy zatraceně moc...
i slovo malého človíčka
má váhu velkého činu...
Přečteno 255x
Tipy 14
Poslední tipující: Danga, Jiná, NikitaNikaT., Tamara, CULIKATÁ, Maryje...
Komentáře (1)
Komentujících (1)