Pocity
Ze samoty
z pocitů lehkostí
se smířenou útěchou projevů zlosti
vůči světu
co dává dál rány a plyne nezadržitelně dál
rychlostí,
jež měří jen lidské stáří
maluje kresby a rýhy do tváří
a odráží
vše, co bylo pohlceno časem.
Řvát,
křičet do všech stran
bez protestu lidí.
Odhodit zbraň
A nakonec zůstat sám
a jako ve filmu být pohlcen vírem
velkoměsta.
Jako nepatrná hvězda
s chvilkovým zábleskem lítosti
v ranním čaji.
Odsekávat kousky srdce
pro potřeby umění
bez něhy a projevů
smíření.
Přečteno 346x
Tipy 3
Poslední tipující: Samantha Graham, CULIKATÁ
Komentáře (0)