no-ční ilu-zorní fanta-žije
Anotace: zase jedna delší ... nevím, jestli konejší ... spíše ne ... ale to srdce, ten svět, ... ne-rozměrné ...
Sbírka:
Ostatní
samá negativa
vynořují
něco krásného
stvořit
nelze už
mnuž
smiř se s tím
že není radno
v jistých rádnouch
jen tak
si na záď hrábnout
nemít strach
uletět
a vrátit
se
konečně
domů!
dlouho to
již dlouho tomu
co vylezli jsme v noci z domu
respektive
ve světle
jsme ještě tehdy
ne-vybledné
však třesk
a rána
naše máma
zjevila se
za úsvitu
z nocí
mocí
našich břitů
slov
z nov
jako u měsíce
i když teď je skoro po-úplňku
ach néééé
či ano
moje zvíře
mojí šíjí na sklonku
úpí
trpí
po-klonku!
nevychází
nic nevzchází
"zalez, ty můj podomku"
proč ...
a posté
natísící
- ta stejná otázka -
na nocí sklonku
nehasící
žízeň
po tom našem
po domku
ze kterého utrhli jsme
sebe
v tom nadutém
nadutonku
my mysleli jsme
že vše - je - spasíme
však zapomněli jsme
tak lehce
a teď?
domů se nám nechce
by neskomírali
naši
ne-umírali
bráníme se
bojujeme
jsme v místech, která nám nesvědčí
přitom leckterý "znamení" nás usvědčí
"zůstaň tam a konej"
přileje tak do ohně olej ...
po kterém také sklouznem se
a na tisíc let
vzdalujem se
vlivem těch vět
posunem se?
celé to je
vlastně o bez-naději
již víme
že nás
fata morgány
a jiné děvy
rády
svádějí
z cesty
pro
ne-věs-ty ...
Přečteno 366x
Tipy 16
Poslední tipující: šuměnka, V.N.Losinský, WhiteSkull, Psavec, Květka Š., Tamara, enigman, Juan Francesco de Faro, CULIKATÁ, Mbonita
Komentáře (1)
Komentujících (1)