Hór, bůh a pták s korunkou

Hór, bůh a pták s korunkou

Anotace: ...dlí Okem vševědoucím...

Núbijské ohně
hoří jako touha,
chtivé a žádostivé,
s hlavami mumií,
které hýbou nedotčenými
ústy po polibcích času...

...zvláštní znamení
v podobě nefritových
kamenů kněžky Nefertiti,
dostávají mluvčí za mrtvé...

Oheň kazí přicházející chlad,
kroutí vzduchem jako
hořícím svitkem
v zápalu hvězdného nebe,
které se zrcadlí
nad Nilem, hladovým
řečištěm krokodýlích tlam,
utopených chrámů Zásvětí...

...a v tomto obrovitém zrcadle
dlí za nocí a dnů
Hórovo oko, aby
spatřilo, zvědělo
a mohlo zavracet víčko,
když jiné oči sudby
pohlédnou Božímu synovi
do hlavy, která má podobu
ptáka letícího...

...ptáka s korunkou...

Hóra,
boha neznajícího
pohled zášti.
Autor Tomáš Přidal, 26.04.2011
Přečteno 508x
Tipy 5
Poslední tipující: Severka, Jiná
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Pěkné, jen tak dál :)

27.04.2011 10:09:00 | Severka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel