O penězích
Postříbřená cesta
s poprachem punce,
ujíždí na ní
nohy majetných,
když klouže jim
v nacpaném břichu
žádostivé blaho.
Pozlacená koruna
ve výhodném kurzu,
miliony očí pozorují,
jak klesá či stoupá
její hodnota,
aplausem odměňují toho,
kdo na ni nasazuje nízké ceny.
Zčernalé duše
od hříšných výdělků,
které nebyly čisté,
když za špinavé skutky
zmocnily se hromad peněz.
...to vše je o majetku, duši a penězích...
A kdo nemá málo
musí mít ještě víc.
tak to bude vždycky :-(
Přečteno 286x
Tipy 21
Poslední tipující: Maryje..., hašlerka, Psavec, Gabrielle, dream in emptiness, Mbonita, Jiná, Terulienka, labuť, CULIKATÁ, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)