Úvaha o mateřství
Anotace: Můj momentální stav duše a pohledu na rodičovské radosti i starosti.
Co je to mateřství?
Ráno se probudit a tahat děti z postele.
Ráno se probudit, když děti křičí neděle.
Chystat jim snídaně a svačinky.
Dávat jim obětí a pusinky.
Obsazenou postel v noci mít.
A nejen s partnerem v ní být.
Ve chvílích vítězství s nimi být.
Při porážkách slova útěchy pro ně mít.
Ukázat jim jejich přednosti.
A naučit je žít z jejich nectnostmi.
Milovat jejich roztomilé předvádění.
Kárat je za jejich lumpačení.
Když nemoc se do dětského tělíčka vkrádá.
Maminka v noci mnohokrát vstává.
Na čelíčko obklad přiložit.
Medicínku a úsměv k tomu připojit.
Pofoukat rozbité kolínko.
Políbit to něžné ramínko.
Přes den učit je, že není dobré lenošit.
Raději úkoly rychle si vyřešit.
První lásky s nimi prožít.
Těmito časy s nimi projít.
Povzbudit je při chvílích rozchodu.
Přát jim odvahu při jejím novém příchodu.
Výchova někdy není žádný med.
Občas mám pocit, že Bohnice mám na dohled.
Milovat s nimi každou chvíli.
Být vděčni, že pro ně jsme žili.
Čas který jsme jim dali tolikrát.
Nám svým úsměvem vrátí mnohokrát
Kdo rodičem měl štěstí stát se.
Ví, že o starosti nemusí bát se.
Bát se o tvorečka, kterému život jsi dal.
S láskou pozorovat, jak vyrostl a jde dál.
Přečteno 360x
Tipy 12
Poslední tipující: E.T.Jane, khantengri, Pevya, Elisha, hloubavá, labuť, CULIKATÁ, Doradan
Komentáře (5)
Komentujících (5)