Naše země
Anotace: Jak ještě dokáže člověk ničit přírodu...
Pod tíhou se země třese,
na svých bedrech mne nese.
Pozoruji okolí
a jen lituji.
Co člověk s přírodou udělal?
Kde lesy byly,
tam teď město stojí.
Kde řeky byly,
tam teď stoky jsou.
Přes lidskou hloupost
přestávám vidět,
slyšet a vnímat.
Jen smutně kroužím,
kolem zničené krajiny,
po které toužím.
Kdo dokáže pomoci?
Ať přijde, jsou tu jen nemoci.
Kdo podívá se kolem sebe,
uvidí, jak změnilo se nebe.
Komentáře (0)