Papíroví draci

Papíroví draci

Anotace: ...kdosi si kdysi kdesi pouštěl draky... taková básnička na zamyšlení :)

V cestě nám stál jen rozbitej kámen,
sten osiřelých plání rozum vzal.
Kráčíme dál tím bláhovým krajem,
jehož dech vlasy nám rozfoukal.

Spoutáni, rukama hladíme ozvěnu
a zkřehlé listoví krade nám dech.
Zde, kde čas zbořil svou mlhavou zástěnu,
sčítáš své kročeje na prstech.

Věneček ze slámy zdobí mi zápěstí
celou svou ruku jsem dala ti v sázku
a mezi sebou snad jen tak pro štěstí
vedeme si dráče na provázku.

V pochybách zkoušíš se vyrovnat větru,
s dráčetem nad hlavou, poryvům vstříc.
Vznese se, spadne však po prvním metru
chtěl jsi s ním dokázat daleko víc...

Potom ti uletěl, nemaje závratě,
bez křídel tváří se, že nebe zná.
Zatímco rukama svíráme opratě,
že je jen z papíru, nepřizná.

A jak se pohroužil do větrných zápasů,
nevšiml si v tom svém šílenství,
že ztrácí, blázínek, fáborky z ocasu,
v náručí větru se jen potácí.

Rozsápal zlý vichr jeho tělo,
krutě nám ho vsypal do vlasů,
v trávě se pak neklidně převracelo
pár posledních ostatků zápasu.

Bohužel snad všude na světě
jsou lidé dobří, i tací,
že s nimi na svojí planetě,
...jsme jen dva papíroví draci.
Autor WOAM, 31.03.2006
Přečteno 438x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

skaj: 15 a půůůůůůůůl :D:D:D Jo, je mi vážně 15. ...chceš si prohlídnout mojí občanku, nebo rodnej list? :D hihi

01.04.2006 11:23:00 | WOAM

líbí

Děkuju mooooc, strašně jste mi zlepšili náladu vašima komentářema!!! *_* Raalio: Byl to záměr. Často si pro básničky hledám "banální" motivy a hledám v drobnostech souvislosti. Člověk si toho může tolik uvědomit o sobě samým, že mě to kolikrát samotnou zarazí. :) Ještě jednou mocinky mocky moc děkuju a doufám, že příště taky nezklamu. :)

01.04.2006 11:21:00 | WOAM

líbí

fakt je Ti 15 let ? no to je jedno.. je to dobré !

01.04.2006 11:15:00 | skaj

líbí

Moc se mi líbí. Nevím jestli to byl záměr,ale já tam vidím víc než jen draky z papíru. 100%

31.03.2006 22:58:00 | Raallio

líbí

Vyborneeeeeeeee:))

31.03.2006 22:26:00 |

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí