Balkony
Anotace: Co tady zůstane po hromádkách prachu? ..Pořád to někdo připomíná:"Hynem!" no a co?
Krvavá ruka trčí ze šuplete,
sta fotek těsnají se na skříni.
Báseň vám říká: „Ve jménu Páně jděte!“
Ta báseň, co mě zastíní.
Sousedkou o muškát je pečováno,
ona se hrozí, že co zbude po ní!
Rádio vzteklým přeje dobré ráno,
sousedka stářím zapáchá a její muškát voní.
Večer sna tíhou vchází přes balkony
a ticho bolí. Nechcem dožít stovky.
Večer co večer poslouchám skony
z úst načesaných loutek z obrazovky.
Vám na dobrou noc popřejí, že hynem,
tak teda spinkej sladce, širý světe!
Balkony voní muškáty, ložnice, maminko, tvým klínem,
krvavá ruka trčí ze šuplete.
Komentáře (4)
Komentujících (3)