Symfonie
SYMFONIE
Létají lístky barevné z podzimu zrozené
Z pavučin utkané sítě,
určené k chytání posledních motýlů,
v krajině stále méně zelené.
Barevná je paleta světa,
a příroda hlavní ten mistr malířský,
kupuje od stromů jejich barevné lístky
na koncert šumění stromů a větrů.
S orchestrem z větví klade důraz na stupnici.
Sólisté jsou tu ptáci a pes v dáli vyjící.
Čmelákův kontrabass ladí se-se symfonii cvrčků
Koukni na tu krásu a poslouchej jejich píseň.
Pak na tohle všechno vzpomeneš si u dopravního pásu
a u srdce tě vezme tíseň.
Komentáře (3)
Komentujících (3)