Dívá se na mě vládce stínů
svíčku života zhasly slzy
krajina ze samých karmazínů
noc do krajek oblékne se brzy
Bělostnou lajnou třpytivých chvostů
náklonnost lapala po dechu
tam na rozhraní hvězdných mostů
hledalo srdce mé útěchu
Život uvízl na mělčině
myšlenky znásilněné do tmy řvaly
usínám v klíně maminčině
„a ve snu mé ruce v jejích se propadaly“
© Sidy, 2009