Psáno na hedvábném papíře
Na staré půdě v prachu a ve smetí
našel jsem sešit s názvem “Mé paměti“.
Byl ještě z války.
Obal měl sešitý ze staré kůže
a na hřbetu byla vyšitá růže.
Z listů voněly dálky.
Byly v něm příběhy – vydaly by na román
odkazy na kraje, co já nikdy nepoznám.
Byl to seznam lásek.
U jednoho jsem se zarazil byl v něm všechen žal
a poslední věta: „ Já tě vážně miloval.“
Mezi stránkami vložený smuteční pásek.
A mezi stránkami smuteční pásek.
Komentáře (6)
Komentujících (6)