Nenávist
Anotace: bere nenávist jako zhmotnělou osobu, která popisuje svůj charakter
Já hady jsem protkaná,
chtíči vzívaná,
žárlivostí, vášní a zlostí vítaná.
Jsem větrem, který sfoukne radost, zlomenina mozku, když pravdy máš dost.
Vlkem ničícím svého druha,
zkaženým vínem, jenž ti nechutná.
Otráveným přijímáním,
kdy víra plísní jest.
Já láskou a něhou oči raním,
až uslyšíš jen: "Mors est!"
Se mnou nemáš pokoje ani v hlíně zakopán,
já do očí ti červi dám.
Vlasy v hřejivém vánku rozcuchám,
do uší zlostí volám.
Nesmrtelností jsem obdařená a na vrcholu jest má pýcha,
i pod hlínou, v pekle, v nebi nenávist dýchá.
Přečteno 355x
Tipy 5
Poslední tipující: Tymi14, xhil, Charibeja
Komentáře (6)
Komentujících (6)