Kroky ve tmě
Anotace: Není o mě - je o společnosti
Kolik jde kolem nohou
tichem klopýtajících
které nikam nedojdou
Volá světlo měsíční
a ty kroky kráčí tmou
Jen kroky - a nikdo k nim
Oč palčivěji zní
než ticho jejich prázdný krok
Prý Jen vpřed, ty mládí
Však kam - moře pění jak mok
jenž zkysl, nevoní
V prázdných domech prázdný rok
Ticho je na pobřeží
Pustnou oči, ústa, dlaně
Kroky nikam neběží
jen jdou, jdou monotónně
Možná nemusejí žít
Ve smrti jdou odevzdaně
Ve vzduchu páchne rozklad
snů, myšlenek i ideálů
jež v lásce měly základ
Hladina moře u vrat domů
nečeká pozvání - zaplať
cos komu dal ze svých bolů
Přečteno 321x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
Komentáře (2)
Komentujících (2)