Balada o rouhačích
Anotace: Další o společnosti
Jsou pravdy sebejisté
co visí na nárožích
postávají v hloučcích na rohu
u Pennymarketu i v bufetu
a nadšeně šlukují kouř
hořícího studu
Povídají, že úplně levně
můžeš být hvězdou
úplným bláznem
nebo mesiášem
Prodávají masky v krabičkách
vyložených celofánem
Jakmile rouhači vykřiknou do ticha
že úplně nejkrásnější jsou svítání
a nejvyšším ideálem láska
Pravdy se jen ušklíbnou
s odporem otočí zády
Dělají, že tu lůzu neslyšely
- vždyť i Rouhači nosí boty od Rena
a pijí vodu z Novohradských hor
Hltají obrázky zahraničních telenovel
a já - levně - křičím do ticha
Přečteno 275x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
Komentáře (1)
Komentujících (1)