Ráno na Loretánském náměstí
Ráno na Loretánském náměstí,
kdy turisté spí ještě v hotelích
a ranní opar věští krásnou neděli,
v barokním klášteře
si kapucíni přejí dobré jitro.
Zvonkohra má krásný dlouhý tón.
Patnáctičlenný zvonů sbor.
Za každé dítě jeden zvon -
ta bolestivá oběť matky
z doby, kdy Prahou kráčel černý mor.
Za každé dítě jeden zvon,
za jejich smrt -
byla to boží práce?
Za každé dítě jeden tón:
c d e f g a h c
d e f g a h c.
Komentáře (2)
Komentujících (2)