Balada o stratenom dnešku
Torzám sypkých slov už neverím.
Dáždnik mám zablatený od ticha.
Vety ležia v jarkoch roztrieštené.
Výkrik kostíc kláves dodýchal.
Dnešok čaká.My ho zabudneme
pozvať k stolu z prítmia spred dverí.
Neprestáva klopať,nechcený
hukot lístia škriabe po tvári.
Opopáva rímsu pod oblokom
sme sinaví,ako sochári
formujeme čiary svetla okom
zakliesneným v spiacom vedení.
Do dnes čaká,nik ho nevolá,
Potemneli brány jesene.
Zatvárame,čas si dávno zvykol
vrany sú mu občas neverné
s náručami dravých milovníkov.
O polnoci zmetiem zo stola.
Přečteno 329x
Tipy 4
Poslední tipující: Liška76, kavec
Komentáře (2)
Komentujících (2)