S posledním
Anotace: staré odchází, aby nové mohlo přijít
S posledním
S posledním lístkem z plané růže
stekla mi slza po zmáčené líci
a rez již přemohla i starou lžíci
když ležela roky tam v špinavém rohu
a smutně se modlila k plechovým bohům
S posledním vánkem neznámých zemí
spadaly listy z posvátné lípy
a docela vybledly odvěké mýty
co nosily v skrytu kouzlo všech nocí
a vábivě voněly prastarou mocí
S posledním paprskem zimního stínu
dala jsem sbohem všem srdečním splínům
a vlasy si protkala hedvábnou nití
pak zhluboka smála se náhodě bytí.
Komentáře (2)
Komentujících (2)