Protirasistická
Anotace: někdy není důležité vnímat krásu básně, ale o to důležitější je vnímat její smysl
Protirasistická
Borský klášter
samý cikán
jsou to lidé
to já říkám.
Malí cikáni s noži,
cikánky s mandolínou
ozvučenou písněmi.
Brutální vražda
na Borské ulici.
Byl to cikán?
Ne, jen ti
jež zvedají pravici.
Úřad vyvěsí
vlaječku vlající
byl to jen cikán
všichni jen myšlenky stojící
o rychlosti aut.
Prodá se klášter
na ulici děti
koukněte na ně
vždyť je to smetí.
Volají skinheady
zničte ty svině
po Boru v pořadí
je město Kdyně.
A radní?
Ti sledují z povzdálí
jak černá rasa hyne.
Komentáře (2)
Komentujících (2)