Paní Zima
Zima si kouzlí křehkou píseň
na xylofonu střechýlů - ta něžná hudebnice
sněžnými prsty pročesává
listů a travin žluté kštice
hází křišťál svých šperků na bystřiny i pláně
a plavé vlasy do mraků si vplétá
slunce je pečeť z tekutého stříbra
vzduch perlí chladem jako víno ze Champagne
je paní Zima jedním z andělů, jenž slétá
ve slávě Vánoc k lidem dobré vůle
je krásná paní Zima na odchodu
svléká se z bílých kožešin a šatů
a nahá mizí v světle slunovratů,
když předtím pohladila
první sněženku
Přečteno 452x
Tipy 4
Poslední tipující: zdenka, Robin Marnolli
Komentáře (2)
Komentujících (2)