Osamoceny
Uprostřed louky stojí
Vánkem rozvlněnými listy
Navzájem se zdraví
Když vítr větve rozhýbá
Obejmout
Nebo alespoň dotknout se snaží
Ač kořeny prorostly
A dávno již se propletly
Nedostane se jim objetí
Ač mízu společnou
Mnoho jar již mají
Nikdy si své koruny
Nepohladí
Ve svém tak blízkém
Souznění
Zůstávají sobě nekonečně
Vzdáleni