Anotace: -
Na dně všeho
tě potkávám příliš pozdě
už nemůžu ti dát co ve mně umřelo.
Bývám jen stín čeho jsem byla
záštiplná skvrna na zdi
vyprázdněný rám
jsem chrám
co znesvětili kupci.
Nemám už radost
v hněvu vzplála
koluje mi krví
ctnost nikdy ve mně nebývala
přesto žes byl prvý.
Lásku mi zabili ti druzí
ubili ji plaňkou z plotu
mrskali trním
vyháněli z prahů
bez chleba a bez soli
utopili jí na návsi
v jámě splašek
za veřejného přispění významných osobností.
Plakala nahá.
Bez milosti.
Nemám už kde síly brát.
Natož křísit mrtvoly.
Tak řekni, co ti můžu dát,
můj nejmilejší příteli?