modelářská...
Anotace: modelína kolo kámen dřevo nůžky...
od doby kdy jsem byl malý
to ještě mixér byl
kosmickou technologií
rád jsem sestavoval
i rozebíral modely...
vím
nedalo se nimi létat ke slunci
ale mohl jsem je držet
a hrát si s nimi
získal jsem cit
pro velikost předmětů
podporovaly představivost
a poznal jsem mnoho rozdílností…
model totiž dokáže
vystihnout význam reálné věci
a přitom je natolik malý
že ho mohu zkoumat
zároveň s učenlivostí…
to však neznamená
že si v antikvariátu koupíte
nějaký model jen proto
že byl před sto lety úžasný
a je i dnes
to je jako zaměstnat
partu italských dělníků
s očekáváním
že budou jako staří Římané
skvěle zorganizovaní…
spíš si připadám
modelovaný
jako jízdní kolo
udržuji svou rovnováhu
jen když se pohybuji...
problém nastává
když se ji snažím udržovat
i když stojím
a nikam nejedu
to mi totiž připomíná
že vlastně nikdy nebudu
skutečně spokojený…
Přečteno 296x
Tipy 8
Poslední tipující: Radhuza, Květka Š., Aťan, střelkyně1
Komentáře (2)
Komentujících (2)