Anotace: ...když nevidíš nic víc než vše kolem sebe...
Tma jako v pytli,
očima hledáš záchytný bod.
Nejradši by se tě chytli,
neřádi! To by jim přišlo vhod!
Tma jako v pytli,
vzdáváš to. Zavřels oči.
„Na něj! Tři, dva, jedna teď!“, špitli.
A už se s tebou všechno točí.
Tma jako v pytli,
do hlavy ti vrtaj díry.
však nejradši by ti ji setli,
šmejdi! Místo krve roztok síry!
Tma jako v pytli,
nervovou tkáň požíraj ti krysy.
Ryby lekly, papír křičel, skládky kvetly.
Už nesmýšlíš tak jako kdysi.
Tma jako v pytli,
Očima hledáš záchytný bod,
Z hora se ozve: „Už jste ho chytli?“
Skáčeš mu na záda když otvírá zadní vchod.
A pak už jen…
Tma jako v pytli.