kvas...

kvas...

Anotace: in/s/ky...

někdy mívám tiky
asi jako když vám zazvoní telefon
a následuje mezigalaktická rozprava
s bejvalkou z dávno zapomenuté doby
žádající účty k doplacení
proto ale určitě nezačnu
nosit talismany a korále
a objednávat si latinsky
v restauračním zařízení…

naproti mně
se rozpouštěla ve vodě
pilulka
velká jako střední mísa na ovoce
co zmírňuje dávivý pocit
způsobený přílišným vnímáním
života
když tu přede mou
z ní vysublimovala dívka…

v tu chvíli jsem vypadal
jako by mne rozdávali zdarma
v novém supermarketu
s přídavkem rudě kašírovaných orchidejí
rozřezaný na kusy jako salát
a znovu slepený dohromady
vteřinovým lepidlem
její podprahové geniality
zatímco Eloise stála
a jednou rukou
si tiskla blůzku k tělu
což mohlo znamenat jen dvojí
buď pokročilou tuberkulózu
nebo rozvinutou cudnost
/hádejte co asi/…

oblečená výstředně i nedbale
a přesto působila důstojně
symetrie čela prozrazovala
nezvyklou inteligenci
oči veliké a tmavé
ale nedívaly se pichlavě
spíše přímo laskavě
svědčící o benevolenci…

když mne s nima prokoukla
povídá mi
co myslíte
jaký je rozdíl mezi smutkem a žízní?

nejsem si zcela jistý
zatímco on mívá hloubku a náladu
ona je jen uhasitelný doušek emoce…

ovšem někdy je lepší
mít to obráceně…
Autor enigman, 09.05.2012
Přečteno 310x
Tipy 6
Poslední tipující: Aťan, Psavec, střelkyně1
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Proháním tě tiskárnou, protože na papíru jsi ještě lepší. Tam je tolik dobrých míst, že to je na jednu báseň až škoda. :-)

...zmírňuje dávivý pocit
způsobený přílišným vnímáním
života

co dodat... ST

10.05.2012 19:01:35 | Aťan

líbí

zase povedená báseň, ST.

10.05.2012 13:18:57 | Psavec

líbí

co se tady člověk nedoví....:)

10.05.2012 13:12:09 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel