Kokršpaněl/sko.
****************
Kokršpaněl se svou paní
že by jeli do Španěl?
Oba dva jsou natěšení
kokršpaněl moc by chtěl.
Co tam kokra tak láká?
Vždyť má původ „Anglie“,
prý chce poznat kus světa
Španělsko snad dobré je.
Tak si milý kokršpaněl
se svou kokršpanělkou
zamluvili let do Španěl
i s palubní letenkou.
Páníček však plány mění
prý neletí se do Španěl,
to je ale nadělení.
A co dál?To nevěděl.
Proto si ten kokršpaněl
splet dnes pána s patníkem
aby na nás nezapomněl
až tu třeba nebudem.
To jsme vážně nečekali
že páníček se rozmyslel
a se svými španěly
do Španělska odletěl.
Výlet ten se vydařil
za týden se vrátili,
o Španělsku oba kokři
pak celé dny štěkali.
A co příště?Anglie?
Pán svým kokrům dopřeje,
haf,haf,haf…
…***...