OPILOST
Vír v slzách alkoholu
a citrónová kůra
jako děravá bárka
s noblesou klesá ke dnu
jen dým tabáku
nahrazuje mlhu
co v nesčetných alejích panáků
vypouští své karnevalové draky
a v lihových kalužích
plavou nedopalky času
ztracených lásek a nesplněných snů
co usazené v pivní pěně
lížou si své rány nesměle
do nádherného barevného promile
a slzy
na lusknutí
mění se ve smích
už nebolí pocity a ani viny
jen řečí
s příchutí hrdinství
na rtech alkoholu
a pak noc do hedvábí
ustele kolotoč
když ráno okno
jako rozbité střepy výlohy
s ukradenými vzpomínkami
proniká hlavou
kde tisíce činelů
má velkolepé sólo
za skřípání zubů
svého alkoholem zdrceného kapelníka.
Přečteno 337x
Tipy 8
Poslední tipující: enigman, Helena Lovecká, Aťan, střelkyně1
Komentáře (2)
Komentujících (2)