Tanec v houslích
Anotace: a medvědí kůži .. dvakrát dvě deci přede mě postavil pán ..
Sbírka:
O lásce
Tančím si slovy
jen tak
mezi hroby
starých vášní
"No tak, co je, už zhasni"
ozval se ten druhý ...
to bys rád?
jen tak mě zase na pospas sama sobě nechat?
já však
tančím si s vámi
s láskou
a květinami
poskakuji po písku
v mém nočním remízku
mých krásných slov
"No tak, zhasni a pojď spát, nezlob"
ne ne, takto to nenecháme
byť konec byl by to mohl být
možná váš - nivý .. hm, ne
to víme
tančím si s větrem
ploplouvám světem
já totiž chci ŽÍT
a tak hoj, hurá, pšššt ... a tanec nerušit
vykrůcaj se mnou
když bylo to jednou
proč nelze víckrát?
sám sobě lhát
že by něco nešlo?
tančím si přesto
hladová po dalším skoku
po dalším otočení
třeba doleva
při dotyku medvědí kůže na zdi
slyším ty housle co faleš zazdí
proč léta raději
místo v naději
myslíme si, že tančit spolu nemůžem?
pohodlí
či strach
že přijdem o jistotu falešné představy?
že je tu někdo pro nás ..
že nepřijdem na tu past
dvakrát dvě deci .. budu platit .. no a my?
splýváme v paralelních ve-smírech ...
..
.
Přečteno 697x
Tipy 15
Poslední tipující: V.N.Losinský, ZILA78, Psavec, enigman, carodejka, střelkyně1, hanele m., Fofit
Komentáře (8)
Komentujících (8)