~~~~~
Jezero…
Dlouhý čas pršelo,
teď už se však jasní
a voda v jezeře
modrá už a krásní,
ve větru se na hladině
lekníny chvějí
a pulci,žabky malé
po vodě si tiše plují.
Ze břehu jezera
jsem si nepovšimla ani
jak dlouhý den
už pomalu se sklání
a teplé slunce
zvolna na západě rudne,
nebe je nachové,
to noc už končí u dne.
V březovém hájku
vítr ve větvích sténá
a břízy ty barví vodu
krásně do zelena.
Ta tráva je jako koberec,
ách,ta voní,
tak pojď a půjdeme si
lehnout do ní,
nebo se v té trávě
projdeme bosí,
dřív,než někdo
tu hebkou trávu skosí.
To jezero je vždycky
stejně krásné,
ať na severu mží,
ať na jihu den hasne.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
~~~~~
Příjemná atmosféra, jakou miluji. Jen rytmus a některé rýmy máš trošku "neučesané". Mám raději volný verš, který autora tolik nezvazuje. Ale poetické obrazy Tvé básně se mi opravdu líbí ! :-)
27.06.2012 07:55:59 | Loira