Dětský sny

Dětský sny

Anotace: .. proč je nemít, že?

Prý stojíš na prahu dospělosti
a vážně bys měl život začít brát.
Pryč je doba dětských her a panenek,
svůj život musíš budovat a bejt v pohodě aspoň navenek.

Chceš snad přijít o svý sny?
Myslíš si taky, že jsou dětský?
Chceš žít bez nich všechny další dny?
Není to až příliš těžký?

Můžeš je vzít a zavřít do krabice
nebo je vyhodit do tý venkovní popelnice,
můžeš je schovat pro další generace,
můžeš je nechat bezdomovcům na nějaký tý skládce.
Necháš je tam a v klidu půjdeš domů,
prostě vyhodíš starou knížku a cestou si koupíš novou..
a nakonec zjistíš, že je doma prázdno bez těch snů,
a že jsi tu starou knížku ještě neměl dočtenou..

Možná si všichni mysleli, že jednou budem dospělí
a třeba i doufaj, že už sme.
Nechme je doufat a dělejme, že jsme dospěli
ale v nás ať zůstanou navždycky, ty naše dětský sny!
Autor petulinka :), 11.01.2007
Přečteno 328x
Tipy 3
Poslední tipující: Terulienka, padající do neznáma
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Tip sa detske sny a odhodlanie nevzdat sa :)

08.04.2009 21:48:00 | Terulienka

líbí

uuzaaaasnyy,skvela myslenka,to se ti moc povedlo Petoo, kdyz jsem to cetla, mela jsem mraz po zadech:)luciasek

12.01.2007 21:20:00 | Luciasek

líbí

Spíš to připomíná prózu než poezii, chtělo by to chytit nějaký rytmus. Nejde o to jen občas něco zrýmovat. "Možná si všichni mysleli, že jednou budem dospělí a třeba i doufaj, že už sme." pěkně vyjádřeno.

11.01.2007 22:12:00 | Epona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí