Cvak
Holčička se žvýkačkovou bublinou,
co spolkla v mrknutí oka
nad sklenkou mléka
zámek z lega pro princeznu
Cvak
S nízkotučným jogurtem
a lupínky rozblemcanými
naivní touhou po lásce,
co po vzoru se nekoná
Cvak
Zmatená holka, co nezapadla
s úsměvem smrtky a srdcem vraha
Bez snů a nadějí
zběsilou touhou po životě propadlá
do nebytí studnotou vodnoprázdna
Cvak
Realistka bez iluzí,
chlapečkova feministka!
S krutou pravdou bez milostí,
empiričkou do krutosti – života.
Žít – žít a zůstat naživu
Žít a zažít ...
Prásk