Ráno přepočítám němé minuty
Rád sbírám hodiny s tebou
jak listí nebo jablka
...je to tak podivné
jako by se Bůh rozhodl
vynechat skupenství sněhu
-jsem sběrač písku-
ráno přepočítám němé
minuty v šrajtofli
bankovky smotám zapálím a vykouřím
nad přeslazeným činzánem
v suterenní kavárně
pak vyrazím plný nejistoty
sesbírat všechnu tvoji přítomnost
zhmotnělou z květů
rozříznu tě nožem odjářím
a zakousnu se do tvých stehen
ale to už budou nad náma
pomrkávat hvězdy
soused přes ulici bude trhaně kašlat
zhroucený u televizní debaty
my se však budeme milovat
jen ty nůž a já
tak jak to chtěl on než
vynechal skupenství milosrdenství
z tvého dechu pospojujeme
zařeknuté vločky sněhu
navzdor novým řádům
a předraženým módním pravdám
bude cinkat drobnými minutami
jsme sběrači společných chvil
které rozpuštěné v čaji
zamícháme a zapomeneme.
Přečteno 464x
Tipy 2
Poslední tipující: Joe Vai, Sarah
Komentáře (2)
Komentujících (2)