liposukce mých vzpomínek
zbavila posledních zbytků studu
aby se hlava probudila zcela nahá
a že se někdo dívá
že snad fotí
komu to vadí
nevadí
dávno je tělesná schránka
jen dočasné místo k pobytu
garsonka s výhledem na hořící stoh
a ty popely co poletují
se jen tak bez nároku na spravedlivý trest
usazují na hladkých stěnách
vnitřností
co ještě nějakou chvíli před vyvržením
pohybují tím strojem
co nazýváme tělo
a stopy které zanechává v prachu
ve sněhu
čerstvě nasoleném
na krajíce všeobecného povědomí o povinnostech bytí
čekají na odlitky sádrových roztoků
v touze zvěčnit se
v koloběhu dobývání nerostného bohatství
našich tužeb
dočasných
pomíjivých
než ta řeka co se
sem- tam musí rozvodnit
aby se některé horniny
dostaly na svá místa budoucích pobytů
snad jako základní kamení
pro startovací rampy katapultů k roztroušení naších ostatků
po vesmírech
budouctnostech
do časů
malá názorná ukázka snad podpoří důvěru
proto chceš a jistý si jsi že ano
kácej stromy tváří tvář a neuhýbej ¡¡¡
splyneš s lesem
s hlínou
navždy v kořenech
Na můj vkus trochu objemnější, ale po přečtení zjišťuji, že tu není ani slovo zbytečné... Je to tedy - jak píši - objemnější, ale vše zapadá a má svůj význam. Jediné mi drhne a to hned zkraje:
liposukce mých vzpomínek
zbavila (koho, co?)posledních zbytků studu
pak už to plyne a sedí.
14.03.2013 11:27:53 | aravara
Liposukce zbavila koho/čeho-mě obsahu vzpomínek některých as a studu..všechno to tam je myslím.
..ale těžko říct, tou liposukcí jsem přišel o část paměti.
moc dík za komentář.. ;-)
14.03.2013 11:44:58 | poeta
už jsem ti řek, že jsi pestrej? jestli ne, tak jsi pestrej..
14.03.2013 09:34:22 | Aťan
Jednou si mo to už řekl, ale já to zapomněl, tak to mám jako novotku :))
no a děkuji samosebou za četné návštěvy :)
14.03.2013 10:01:31 | poeta