Anotace: ...tik tak, tik tak...
Jako kniha,
v níž zbývá ti pár posledních stran.
Ten pocit znáš
slyšíš i výkřiky modrých vran.
Čas,
ten ti dochází
hodiný tikají
tik i tak a naopak
Čas,
bere ti dech od sazí
černý jak noc
tik i tak a naopak
Čas,
Kolik ti ho zbývá?
Kde odpověď se skrývá?
V hodinách, co dí si svou: Tik i tak a naopak.
V nich zprávu najdeš ukrytou.
Cvakl zámek
tik i tak
lístek hebký přilétá.
Zprávu čti můj drahý brachu.
Čti hned! Než skončíš sinav v prachu
Tik i tak,
v spáncích buší hrubý tlak.
Řádky rudé čítej sám a nikým nehledán.
…Je čtvrt na smrt a v půl ti jede vlak…
nemáš to špatné cizí štěstí, ale to tučné zvýraznění není v básni moc pěkné...lepší je to zvýraznit formou, aby to čtenáři vlastně ani nepřišlo, ale přesto by to zaznamenal. Takle to moc tluče do očí...
06.05.2013 21:43:47 | Robin Marnolli